Orkide Bakımı - 3

05-05-2023 18:13
Orkide Bakımı - 3
kurutun ve tahliye suyunun EC'sini 1,3 mS/cm'nin altında tutun.

Botrytis: pok (Botrytis), çiçeklerde çok uzun süre veya çok yüksek nem nedeniyle ıslak kalmalarının bir sonucu olan birçok küçük kahverengi lekeye sahiptir. Nemi %80'in altında tutun. Sulamadan beş saat sonra çiçeklerin kuruması önemlidir.

virüs hastalıkları

Phalaenopsis'te, bazen daha küçük çiçekler ve daha yavaş büyüme gibi belirtilerle virüs nedeniyle daha zayıf büyüme gözlemlenebilir, ancak bundan neredeyse hiç etkilenmeyen türler de vardır. Virüs genellikle soğuma sırasında veya sonrasında ifade edilir, çünkü bitkiler bu yetiştirme döneminde biraz strese girmiştir. Virüs nedeniyle başarısızlık, zayıf büyüyen partilerde de meydana gelebilir. Çiçekler kesilmediği sürece çok bulaşıcı olmadığı için phalaenopsis'te virüs bazen tolere edilebilir. Şiddetli istila durumunda, etkilenen bitkilerin uzaklaştırılması tek çaredir. Aynısı burada da geçerlidir: sağlıklı bitki materyali satın alın.

Hayvan istilası

Phalaenopsis, ekinlere az ya da çok zarar verebilecek çeşitli organizmalar içerir:Lyprauta (saksı kurdu): Lyprauta sivrisineğinin larvaları yemek yer

kök uçlarında ve ekimde büyük sorunlara neden olabilir. Lyprauta, nemli bir ortamda oldukça hızlı gelişir. Bu nedenle, tekrar sulamadan önce alt tabakanın kurumasını beklemek önemlidir.

Akarlar: Phalaenopsis yetiştiriciliğinde sorunlara neden olan iki tür akar vardır:

- Kabuk akarı/yosun akarı: kabuğun tabanında bulunan küçük, yuvarlak, koyu kahverengi, neredeyse siyah bir akar.

bitkiler ve kök uçları. Çok sayıda meydana gelirse, tüm kökler etkilenebilir ve genç yapraklar zarar görür. Çiçekler de zarar görebilir. Akar, Abamectin gibi bir pestisit ile kontrol edilebilir (Brevipalpus'un kontrolüne bakın).

- Brevipalpus: Bu örümcek akarı, yapraklarda hafif bir deformasyona ve gümüş rengi solmaya neden olur. Akar daha lokalizedir ve yalnızca 100 litre suya 50-75 cc Vertimec (örn. Abamectin 18 g/l) gibi pestisitler ile kontrol edilebilir.

Salyangozlar: Salyangozlar bitkinin genç kısımlarında yuvarlak beslenme delikleri oluşturur. Birkaç gün içinde birçok bitki yenebilir. Kök uçları ayrıca küçük salyangozlar tarafından yenerek hasara neden olabilir. Salyangozlar, saksılara ve alt zemine salyangoz peletleri ile etkili bir şekilde kontrol edilebilir.

Sciarids (sciarid sivrisinekleri): Sciara larvaları çok sayıda kök uçlarıyla beslenir. Mantar sivrisinek larvaları, özellikle bir partinin başlangıcında, çok sayıda ortaya çıkar. Yırtıcı toprak akarı Hypoaspis'in önleyici salınımı (100-150/m2) genellikle yeterlidir.

Kötü iklim koşullarından kaynaklanan sapmalar

Düğme bırakma

Bitirme aşamasında, sıcaklık çok düşük bir ışık yoğunluğuna göre çok yüksekse, tomurcuk düşmesi meydana gelebilir. Tomurcuk düşmesi, zayıf kök veya bitki kalitesi veya çok ham teslimat ile de mümkündür. Diğer bir sebep ise kuru sera iklimidir.

Soğutma veya nakliye lekeleri

Bitkiler üremeden çiçeklenme bölümüne taşındığında, bitki üzerinde çökük noktalar görünebilir.


yaprak dökümünün neden olduğu yapraklar

bazı veya tüm hücreler. Bu soğutma veya taşıma lekeleri oluşur

bazen ekimden sonra stres ve aşırı ışık nedeniyle

taşındı.

fitotoksisite

Fitotoksisiteye dikkat edin; tüm kimyasallar değil

phalaenopsis'te zarar görmeden kullanılabilir.

Yeterli kontrol önlemleri için lütfen

Bureau IMAC Bleiswijk B.V. yenisinden önce

Zirai ilaç kullanılıyor, ürün test edilmeli

bazı bitkiler üzerinde olmak. Lütfen değerlendirmeyi saklayın

tedavi etkinliği yavaş düşünün

mahsulün tepkisi.

Satmak

Phalaenopsis'in çiçek sivri uçları,

Çiçeklenme sırasında destek. Yapıştırma bunun üzerinde gerçekleşir

daldaki alt tomurcuğun şişmeye başladığı an

(mermer boyutu); sonra dal uzunluğu belirlenir. O zaman dalın kaç çiçek vereceğini tahmin etmek de kolaydır. Çubuk çiçek dalının üzerine çıkmamalı ve yeterli güç için bitkinin hemen yanına yerleştirilmelidir.

Phalaenopsis'te birçok çeşit yararlıdır. Renge ek olarak, dal uzunluğu, tomurcuk sayısı, dallanma ve bitki başına dal sayısına göre sıralama yapılır. Bitki başına dal sayısı en önemlisidir, bunu dallanma ve dal başına düşen çiçek sayısı takip eder. Ne kadar çok dal ve tomurcuk olursa, fiyat o kadar iyi olur.

Çiçekler yeterince geliştiğinde bitkiler satışa hazırdır. Yılın karanlık zamanında esnaf, teslimatta açık olan şube başına 4-5 çiçek ister; diğer dönemlerde daha az açık çiçek yeterlidir. Hazırlanırken hasarlı yapraklar çıkarılır.


Anthura Stellenbosch

ve istenirse bitkiler kolludur. Nakliye sırasında sıcaklığın 18°C'nin altına düşmemesi önemlidir.

Çözüm

Bu özlü yetiştirme kılavuzunu okuduktan sonra phalaenopsis saksı bitkisi yetiştiriciliği hakkında fikir edindiğinizi umuyoruz. Bir dizi koşulun karşılanması koşuluyla, bu uzman ekimi gerçekleştirmek kolaydır. Bu koşulları karşılarsanız, sonuç piyasada iyi bir yeri hak eden güzel, çok uzun ömürlü bir bitkidir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.