AMİNO ASİTLERİN BİTKİLERDEKİ GÖREVİ VE UYGULAMA ŞEKİLLERİ

14-09-2022 18:17
AMİNO ASİTLERİN BİTKİLERDEKİ GÖREVİ VE UYGULAMA ŞEKİLLERİ
Aminoasitler
  • L-Asparticacid: Çimlenmeyi teşvik eder.
  • L-Glutamicacid: Büyümeyi hızlandırır.
  • L-Arginine: Çimlenmeyi teşvik eder, soğuğa karşı dayanıklılığı arttırır.
  • L-Cystine: Klorofil oluşumunu sağlar.
  • L-Histidine: Soğuğa karşı direnci arttırır.
  • L-Alanine: Klorofil oluşumunu sağlar.
  • L-Lysine: Klorofil oluşumunu sağlar, besin elementi alınımını düzenler, protein metabolizmasını teşvik eder.
  • L-Methionine: Meyve oluşumunu sağlar, besin alınımını düzenler, protein metabolizmasını teşvik eder, kök gelişimini arttırır.
  • L-Proline: Bitkiyi strese karşı korur.
  • L-Serine:Oksin habercisidir.
  • L-Theronine: Büyümeyi hızlandırır.
  • L-Tryptophan: Oksin habercisidir.
  • L-Valine: Oksin habercisidir.

 



AMİNO ASİTLERİN BİTKİDEKİ GÖREVLERİ;

Amino Asitlerin Etkisi Çiftçilerimiz sentetik kimyaya alternatif arıyorlar ise, amino asit teknolojisinin yararlarını öğrenmek zorundadır.

Amino asitler, proteinlerin yapı taşlarıdır.

 

Amino asitler, özellikle bitkiler söz konusu olduğunda,kelimenin tam anlamıyla yaşamın temelidir.

Amino asitler, nitrojen, karbon, hidrojen ve oksijen içeren ve yapılarında organik bir yan zincire sahip olan, farklı amino asitleri oluşturan organik moleküllerdir. Amino asitler, topraktan veya amonyum ve nitrattan elde edilen gübre kaynaklarından elde edilen karbon iskeletlerinden ve amonyumdan yapılır. Bitki yapraklarına küçük miktarlarda amino asitlerin doğrudan uygulanması,bitkide, protein sentezi için kullanılabilir.

Bitkiler, karbonun, oksijenin, hidrojenin ve azotun temel malzemesi aracılığıyla, karmaşık bir biyokimyasal süreç boyunca amino asidin kendisini sentezleyebilmekte bu işlem bitkide kayda değer bir enerji gerektirmektedir.

Bitkiye harici amino asitlerin uygulanmasıyla, bitki enerji kullanımını koruyabilir, böylece diğer metabolik süreçler için mevcut enerji kullanılabilir. Enerji tasarrufu da biyosentetik enzimleri oluşturan enerji ve besin ihtiyacını azaltacaktır.Ancak bitki fizyolojisindeki rolleri hakkında çok fazla şey bilinmemektedir.Şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla, yeryüzündeki tüm yaşamda, her bitki ve hayvan türünü oluşturmaya yardımcı olan milyonlarca proteinden, bu proteinler için yapı taşları olan 100’den fazla amino asit vardır. insanlarda ve hayvanlarda bulunur. Amacın daha büyük çiçekler,rekor kıran bir kabak ya da sadece bir ton bitkisel büyüme elde etmek istiyorsan, amino asitler kritik rol oynayacaktır. bitkilerdeki verim artışı,temeli bitki tarafından üretilen amino asitlerin hücrelerdeki yüksek miktarlarından kaynaklanmaktadır. Bitkilerin bu hücreleri oluşturmak için gerekli olan amino asitleri sentezlemesi için enerji gerekir.


Bitkide Amino asit uygulaması;

topraktan uygulaması 21 günde bir yapraktan ise yedi günde bir uygulanmalıdır.

Toprak uygulaması,yapraktan yapılan uygulamalardan çok daha etkilidir.toprakta sadece amino asitler kullanan kökler değildir.

Mikrobiyal yaşam ve hatta fiziksel toprak bileşenleri bile sizin cömertliğinizden faydalanacaktır.

Amino asit kullanımına bağlı problemler: .

Genellikle her üründe sadece birkaç amino asit kullanılır, bu nedenle bitkileriniz, tam spektrumlu amino asit takviyesinin verebileceği yararları elde edemez. Amino asit gübreleri genelde yüksek maliyetlidir.

Amino asitleri bitkileriniz, beslendikçe almakla sınırlıdır. Amino asitlerin yapıları içinde yüksek miktarlarda azot içerdiğini ve amino asitlerin yüksek çözünürlüğünden dolayı bir dereceye kadar azotlu bir gübre olduklarını unutmayın.

Gübre programınızı hafifletmek, bunu telafi etmek için gerekli olabilir.Ekstra azot istemediğiniz bir bitkinin yaşamındaki zamana gelince, amino asitler hala yararlı olacaktır.

Yaprak uygulamasında sadece ince sis spreylerinde hafif miktarda uygulama yapmalısınız.

Bu sayede tesisleriniz, bitkiniz tarafından azotlu gübre olarak kabul edilen fazla amino asit riski olmadan tüm fizyolojik faydaları almalıdır.

Bitkisel aşamada veya azotlu gübreler gerektiren bitkilerde, amino asitler, nitrojeni yüksek kaliteli bir formda sağlama konusunda istisnadır.

En fazla yararı elde etmenin en iyi yolu, tam spektrumlu,% 100 çözünebilen, bitki bazlı bir amino asit takviyesi kullanmaktır.

Tarım üretimi çok yoğun bir iştir ve daha iyi kalite ve daha iyi verim ile ilgilidir.Bitkiler tarafından sentezlenen ana amino asitler glutamat, glutamin ve aspartattır ve bu diğer amino asitleri oluşturabilir.

Glutamat, bitkiler tarafından absorbe edilen nitrojenin dahil edildiği ilk amino asit olduğu için öne çıkar ve aminotransferazların aktivitesiyle bir dizi amino asit elde edilebilir.Toprakta farklı biçimlerde bulunabilirler, ancak yarı ömürleri kısadır ve bitkiler tarafından emilimi sadece köklerdeki taşıyıcıların mevcudiyetinden dolayı mümkündür.

Amino asitler bitkilerde farklı roller oynayabilir; stres azaltıcı maddeler, nitrojen kaynağı ve hormon öncülleri olarak hareket edebilirle.

Amino asitlerin tohum yoluyla uygulanması, daha iyi bir bitki gelişimi ile sonuçlanabilir, çünkü bu moleküller, bitkilerin birkaç yararlı fizyolojik sürecinin sinyalleri olarak hareket edebilir.Amino asit uygulamasının bitkiler üzerindeki olumlu etkisine rağmen, çalışmaların çoğu, bir dizi amino asit içeren ürünlerle gerçekleştirilmiş ve bu amino asitlerin bitkilere karşı izole etkileri hakkında çok az bilgi bulunmaktadı. Ek olarak, glutamat, sistein, fenilalanin ve glisin gibi amino asitler, bitki oksidatif streslerinin zayıflatılmasında doğrudan veya dolaylı olarak hareket edebilir. amino asitler, stres yanıtı ve bitkilerdeki ikincil metabolizmanın sinyallenmesinde anahtar bir rol oynamaktadır.Glisin stres tepkisini harekete geçirir, Amino asitlerin uygulanması sitoplazmada Ca2 + konsantrasyonunu artırır.Tahıl veriminde ve muamele edilen buğday için kontrol ağırlığına göre test ağırlığında sayısal bir artış gösterdiği amino asit muamelesi, dönüm başına buğdayda 4 kile verim arttırdığı.Bitkilere amino asitler halinde verilen organik azot, toprak mikrobiyal popülasyonlarını teşvik etmek için bir organik karbon kaynağı sağlar.

Şimdi çiftçilerin amaçlarına ulaşmak için bitkilerin biyoenerjetik ve biyokimyasal yönlerine bakma zamanıdır. Çiftçiler!Bu ürünler, bitkilerin başlangıçtaki canlılığını artırabilir ve böylece hastalığa veya diğer stres türlerine karşı direnci artırabilir, bu da verimi artırabilir. Herhangi bir organizma gibi her bitkinin toprak, güneş, yağmur,hava gibi büyüme için belirli bileşenlere ihtiyacı vardır. Canlı hücrelerin temel bileşeni,Proteinlerin yapı bloğu malzemesi olan Amino Asitlerdir.Proteinler Amino Asit dizisi ile oluşur.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.